lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulun Ihme 13.12. Turun Mikaelinkirkossa

Tänään ollaan fiilistelty vanhojen Puolalankoulun musiikkiluokkalaisten kanssa ja harjoiteltu tulevan tiistain konsertteja varten. Vanhimmat projektiin osallistujat ovat niitä aivan ensimmäisellä musiikkiluokalla 1981 opiskelleita. Itse kuulun "nuorimpiin". Minulla kun on aikaa noista kouluvuosista vain 15 vuotta. Osa esiintyjistä on nykypäivänä kovia musiikin ammattilaisia, mutta mukana joukossa on myös näitä meikäläisen tapaisia, jotka eivät ole nuotteihin koskeneet sitten kouluvuosien. Silti ne omat stemmat tulivat jostain selkäytimestä tänään harjoiteltaessa. Kokkosen sanoin, aivan kuin ei olisi aikaa kulunut yhtään ja oltaisiin yhä koulussa niin kuin silloin ennen. 

Tervetuloa konserttiin tiistaina 13.12. klo 17 ja 20. Lippuja saa ennakkoon Lippupisteeltä - klikkaa tästä ja ovelta, jos on vielä silloin jäljellä :)


Mikä Joulun ihme?

Jarmo Kokkonen, Puolalanmäen peruskoulun ja lukion musiikin lehtori vuosina 1981–2000, saapuu johtamaan vanhoja musiikkiluokkalaisia Turun Mikaelinkirkkoon tiistaina 13.12.2011. Idea yhteisöllisistä nostalgiakonserteista on muhinut vuosia erinäisissä keskusteluissa ja aprillipäivänä kuluvaa vuotta idea laitettiin täytäntöön. Tuotantotiimi saatiin kokoon tunnissa ja Jarmo Kokkonen lähti mukaan toteutukseen empimättä, vaikka aprillipäivä olikin.

Kokkosen (s. 9.5.1944) työura musiikin parissa alkoi Pirkanpojat-kuoron johtamisella Tampereella vuonna 1970. Samalla paikkakunnalla hän myös opetti kouluissa ja johti useita kuoroja. Savonlinnan Oopperajuhlien ja Helsingin kautta tie vei vuonna 1981 Turkuun, johon hänet kutsuttiin perustamaan uutta musiikkilinjaa Puolalanmäen lukioon jatkoksi peruskoulussa toimiville musiikkiluokille. Kokkonen kehitti yhdessä Marjatta Sigfridssonin kanssa Puolalanmäestä todellisen musiikkitalon, jossa toimi parhaimmillaan 6–7 kuoroa, täysi sinfoniaorkesteri ja kolmisenkymmentä bändiä. Tavaramerkiksi tulivat suuret teokset ja yhteistyö yli taide-, laitos- ja koulurajojen. Merkittävin suuri teos oli vuonna 1995 toteutettu Carl Orffin Carmina Burana, josta alkoi pitkä yhteinen taival Aurinkobaletin kanssa. Keskeinen osa toimintaa olivat myös jokavuotiset joulukonsertit, jotka perinteisesti järjestettiin Turun Mikaelinkirkossa. Nykyään Kokkonen toimii kanttorina ja kuoronjohtajana Kuhmossa.

Joulun ihme -konserteissa klo 17 ja 20 kuullaan rakkaimpia joululauluja ja ohjelma on rakennettu siten kuin se oli monia vuosia Puolalanmäen musiikkiluokkien joulukonserteissa. Ohjelmasta vastaavat projektin taiteellinen johtaja Nicholas Söderlund yhdessä Jarmo Kokkosen kanssa. Konserttien tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
Konserttien tekemiseen osallistuu yli 200 Puolalanmäen musiikkiluokilla aikoinaan opiskellutta. Henkilömäärä koostuu suuresta ikäjakaumasta ja konsertti-idea innosti tekijöitä niin, että pienempi tuotantotiimi päätti perustaa yhdistyksen tulevaisuutta ja erityisesti alumnitoimintaa ajatellen. Niinpä Puolanmäen musiikkiluokkien seniorit ry näki päivänvalon elokuussa 2011.

Joulun ihme -konsertit järjestetään yhdessä Turun Mikaelinseurakunnan musiikkityön kanssa. Yhteistyössä ovat myös Turku 2011 -säätiö, Lyyti Oy, Tilinova Oy, Lippupiste Oy, Puolalanmäen Yläasteen ja Lukion Musiikkiluokkien Tuki ry, Lähivakuutus ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Lisää tietoa konserteista www.joulunihme.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti