torstai 5. heinäkuuta 2012

Poukama - muotoilukilpailu


Poukama-muotoilukilpailu 

Mitä yhteistä kalastuskulttuuriperinteellä on nykydesignin kanssa?


Maaseudun Sivistysliitto on aloittanut kalastuskulttuurin ja muotoilun edistämishankkeen. POUKAMA-hankkeessa tarkastellaan pohjoisen Suomen kalastuskulttuuriperinnettä ja siihen liittyvää esineistöä. Hankkeen myötä luodaan uusia prototyyppejä ja järjestetään suunnittelukilpailu, jossa etsitään uusia tuotteita ja tuotekonsepteja artesaanien ja käsityöläisten valmistettaviksi.

POUKAMA-hankkeen puitteissa järjestettävään valtakunnalliseen tuotesuunnittelukilpailuun voivat osallistua muotoilijat, käsityöläiset ja alan opiskelijat sekä heidän muodostamansa työryhmät. Kilpailun kautta etsitään uudenlaisia, oivaltavia tuotteita ja tuotekonsepteja, joissa hyödynnetään kalannahkaa sekä kalastuskulttuurista kumpuavia ideoita.
 
Arvostelussa painotetaan tarkoituksenmukaisia materiaalivalintoja, muotokieltä, tuotemuotoilun innovatiivisuutta sekä tuotteen kestävyyttä ja selkeyttä. Ehdotuksissa tulee ottaa huomioon myös tuotteiden kilpailukykyisen hinnoittelun mahdollisuus. Palkintolautakunta kiinnittää lisäksi erityistä huomiota tuotteen valmistettavuuteen, elinkaaren ekologisuuteen ja käytettävyyteen.
 
Palkintosumma on yhteensä 10.000 euroa, josta voittaja saa 5.000 euroa.
 
Kilpailuaika on 30.3. – 31.10.2012. Kilpailun tulokset esitellään näyttelyssä kevään 2013 aikana. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän Kalajoen ammattiopiston kanssa. Kilpailuohjelma on laadittu yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa.


Tarkempia tietoja ja kilpailun säännöt löytyvät sivustolta: http://www.poukama.eu/muotoilu-poukama/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti