lauantai 18. kesäkuuta 2011

Mehulla värjäten

Olen ehtinyt kokeilemaan Kool Aid jenkkimehuilla villan värjäämistä jo aiemmin, mutta nyt tein pienen kokeilun ihan tätä blogia silmällä pitäen. Kyseessä on siis mehujauhe, josta voi toki valmistaa ihan tavallista mehua, mutta jota ehkä itse mieluummin käyttäisin vain villan värjäämiseen. Tuote kun ei sisällä paljoa muuta kuin väriä, suolaa, happoa ja keinotekoisia aromeja. Värjäyksen kannalta tuote kuitenkin sisältää kaiken tarvittavan ja sitä onkin helppo käyttää, vaikka omaleimaisten sukkalankojen värjäämiseen.

Tällä kertaa päätin värjätä isoisäni sekalaisista tavaroista saamani huopuneet mahdollisesti vanhan sukan varret. Ehkä niille löytynee tällä tavoin uusi käyttötarkoitus esim. takin resoreina.
Olen aiemmin värjännyt mehujauheella sekoittamalla sen veteen ja iskemällä lankaa mukaan ja sitten mikroon muutamaksi minuutiksi, kunnes vesi on kirkasta ja kaikki väri imeytynyt villaan. Tällä kertaa kokeilin kattilassa keittämistä ja se onnistui nopeasti ja kivuttomasti. Muutaman minuutin keittämisen jälkeen vesi oli kirkasta ja väri imeytynyt. Oikeastaan helpompaa värjäys ei voisi olla.

Käytin värjäämiseen Grape, Black Cherry ja Cherry mehujauhe makuja.

Tässä värjättävä materiaali kostumassa vedessä ennen värjäystä.
(Värjättävä materiaali kannattaa aina kastella läpimäräksi ennen
värin laittamista, niin väri tarttuu tasaisimmin.)

Ja tässä kuva lopputuloksesta kuivumassa :) Hieno väri tuli!!


Lue lisää Kool Aid mehujauheilla värjäämisestä Curec-verkkolehdestä. Ihan niin tarkkaan ei mielestäni ohjeita tarvitse noudattaa; tässä pelataan kuitenkin vain mehulla ja villalla - on kivaa vain kokeilla ja hullutella :) Mehujauhetta myytiin ainakin jokin aika sitten läheisen marketin jenkkiruokaosastolla. Sitä saa myös netin kautta tilattua. Nyt kaikki kokeilemaan!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi19/6/11

  Muistan kun puhuttiin joskus tästä, pitääkin kokeilla! Hienon värin sait aikaan.
  Mitenkähän tuon värin kesto, säilyykö pesussa/valossa tms?

  -Sinikka

  VastaaPoista
 2. Pitääkin testata värinkesto.. täytyy myöntää ettei mitään hajuva :) Pistän seuraavaan pyykkikertaan kokeiluun jonku valkosen kokeilurätin kaa niin sitten oon viisaampi :)

  VastaaPoista